Bomen

Bomen

Een expositie van leden van de fotoclub in Fotogalerie Zwijndrecht.

Bomen was een van de opdrachten waar leden van Fotoclub Zwijndrecht het afgelopen corona seizoen aan gewerkt hebben. De resultaten waren zo verrassend en divers dat een tentoonstelling voor de hand lag. Deze is tot en met 27 november te zien in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.


Tijdens de afgelopen twee jaren met corona moest het programma van de wekelijkse clubavonden noodgedwongen aangepast worden. Omdat verschillende vaste programma onderdelen niet via zoom te realiseren waren, moesten we voor meerdere avonden zoeken naar een andere invulling. De oplossing werd gezocht in het fotografen aan de hand van verschillende opdrachten. Hoewel dit helemaal niet origineel of revolutionair klinkt, is dit voor Fotoclub Zwijndrecht wel een hele stap. Normaal gesproken ligt de nadruk vooral op het ontwikkelen van een eigen thematiek en visie. Dat komt voort uit het adagium bij Fotoclub Zwijndrecht: “een amateurfotograaf is helemaal vrij om te doen wat die zelf wil”. En opdrachten passen daar dus eigenlijk niet in. Maar het is een bekend spanningsveld, vrije wil versus een klein zetje.

Een van de opdrachten was bomen. Een ogenschijnlijke simpele en eenduidige opdracht. Maar door de verscheidenheid aan fotografen zijn de resultaten eveneens verrassend en divers. Ze komen allemaal voorbij; de Lindenlaan, het berkenbos, de eenzame boom, de bomenrij, de oude boom en iets dat een boom suggereert. De moeite waard om te komen kijken en met een van de makers eens lekker te bomen over het geëxposeerde werk.

      

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
De fotogalerie is geopend op zaterdagen van 22 oktober tot en met 26 november van 12:30 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

 

Informatie

Fotografie voor bedrijf en particulier.

FotoExpressie is van vele markten thuis. Dankzij inlevingsvermogen, brede interesse en vermogen om mee te denken is er veel mogelijk op fotografisch gebied. Bij Fotoexpressie is kennis en kunde in huis van de fotografische technieken, waardoor we in uiteenlopende omstandigheden foto's kunnen maken.

Contact

Weteringsingel 130
3342 AL Hendrik-Ido-Ambacht

+31 (0)78 6824715
+31 (0)6 24200103

KvK : 24373772

Aangesloten bij de NVJ/NVF