Hugo de Groot als rolmodel

Hugo de Groot als rolmodel

Hugo de Groot als rolmodel -Zijn gedachtengoed gevangen in hedendaagse kunst

400 jaar geleden ontsnapte Hugo de Groot via een boekenkist uit Slot Loevestein. Dat is wat iedereen geleerd heeft tijdens de geschiedenisles.

Minder bekend is dat het gedachtegoed van Hugo de Groot over vrede, vrijheid en recht al van groot belang was in het verleden, maar vandaag de dag nog relevanter is dan ooit.
Met dit gedachtegoed zijn 24 kunstenaars van kunstcafé Rivierenland aan de slag gegaan. Zij hebben ieder individueel of in samenwerking, het gedachtegoed van Hugo de Groot vertaald naar een kunstwerk. Dit heeft geresulteerd in 24 kunstwerken in verschillende disciplines die te bewonderen zijn in het weekeinde van 28 en 29 augustus, heel toepasselijk aan de overzijde van Slot Loevestein, in Fort Vuren. Tijdens deze expositie zullen diverse kunstenaars aanwezig zijn die desgewenst toelichting geven over hun creatie.

Informatie

Fotografie voor bedrijf en particulier.

FotoExpressie is van vele markten thuis. Dankzij inlevingsvermogen, brede interesse en vermogen om mee te denken is er veel mogelijk op fotografisch gebied. Bij Fotoexpressie is kennis en kunde in huis van de fotografische technieken, waardoor we in uiteenlopende omstandigheden foto's kunnen maken.

Contact

Weteringsingel 130
3342 AL Hendrik-Ido-Ambacht

+31 (0)78 6824715
+31 (0)6 24200103

KvK : 24373772

Aangesloten bij de NVJ/NVF